Εμπλουτισμός βιβλιοθήκης

  • Η συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών της βιβλιοθήκης αποτελείται από 30.000 τίτλους (2013 έναντι 1800 τίτλων το 1999), οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη συμμετοχή της βιβλιοθήκης στο Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link), καθώς και στο Σύνδεσμο Κυπριακών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΚΑΒ). Εξασφάλιση εσαεί πρόσβασης στα παλαιά τεύχη και τα τεύχη των συνδρομητικών ετών στις πλήρεις συλλογές εκδοτών. Στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης αυτοτελείς συνδρομές της βιβλιοθήκης, τόσο σε περιοδικά όσο και σε βάσεις δεδομένων.
  • Ανάπτυξη συλλογής από αγορές 50.000 τίτλων ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books) και 110.000 συνδρομητικές προσβάσεις.
  • Εξασφάλιση ηλεκτρονικής πρόσβασης σε 100+ ερμηνευτικά και βιογραφικά λεξικά, εγκυκλοπαίδειες κ.α. έργα αναφοράς του OxfordReferenceOnline (ORO).
  • 155 (βιβλιογραφικές) βάσεις πληροφοριών και τράπεζες δεδομένων.
  • Πρόσβαση στα πλήρη κείμενα παλαιών τευχών (20-100 ετών) 350 ηλεκτρονικών περιοδικών της υπηρεσίας JSTOR,
  • Online διάθεσηαρχείου 86+372 ελληνικών περιοδικών του 19ου αιώνα (ψηφιοποίηση ΕΛΙΑ). Εξασφάλιση πρόσβασης στο περιεχόμενο από όλη την Κύπρο.
  • Προσκτήσεις 235.000 βιβλίων από αγορές και δωρεές (περ. 20%) κατά την δεκαετία 2000-2013.Ενδεικτικά αναφέρεται η απόκτηση των συλλογών Τατιάνας και Ροζέ Μιλλιέξ, του νομικού και Ακαδημαϊκού Γεωργίου Μιχαηλίδη-Νουάρου, του ζωγράφου Αδαμαντίου Διαμαντή,του Βιβλιοπωλείου «ΕΣΤΙΑ» Λευκωσίας, του βιβλιοκριτικούΔημ. Δασκαλόπουλου (με τη συλλογή φιλολογικών περιοδικών), του λόγιου Ευγένιου Μιχαηλίδηεξ Αλεξανδρείας, του Βέλγου λογίουJacquesMusyck, του οικονομολόγου πρ. Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου, του ζωγράφου Ανδρέα Καραγιάν, των συγγραφέων Χρήστου και Ευγενίας Πετρώνδα, των Αρχαιολόγων TrevorHodge (καθηγητής κλασικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Carleton της Οττάβα Καναδά), EliMinoff (Ισραήλ), BruceGollan (Αυστραλία), του νομικού Χαράλαμπου Παπαστάθη (Θεσσαλονίκη), της ομότιμης Καθηγήτριας των Πανεπιστημίων της Βόννης και της Κολωνίας ελληνίστριας ΈλσηςΜαθιοπούλου- Τορναρίτουκλπ.
  • Εντοπισμός 200.000 ψηφιοποιημένων βιβλίων (πλήρους κειμένου) κατανεμημένων σε 100 διαδικτυακές νοητές ψηφιακές συλλογές. Ανάρτηση στις ιστοσελίδες της βιβλιοθήκης με περιγραφή, στα ελληνικά, του περιεχομένου κάθε συλλογής.
  • Δημιουργία δομημένου ευρετηρίου 400 χρήσιμων συνδέσεων σε διαδικτυακούς τόπους.